GRATIS LEVERING VED KØB AF 6 FLASKER | Gratis afhentning i kbh v

Serveringsguide: Sådan opbevarer og serverer du orangevin

Når først du har modtaget en god orangevin, er det vigtigt at du opbevarer og serverer den korrekt. På den både imponeres både du og gæsterne ved allerførste tår.

 

Hvad angår servering, er det en god tommelfingerregel at behandle orangevin som en mellemting mellem hvidvin og rødvin. Server den lidt lunere end hvidvin men lidt køligere end rødvin, og drik den gerne af store glas, så dens dybe aromaer kan folde sig ud. Dog afhænger det meget af den enkelte vin. En intens, kraftig og moden Ribolla kræver store glas, god tid og gerne mad; mens en mere læskende og let Pinot Gris kan drikkes af mindre glas og uden særlige foranstaltninger.

 

Som grundregel er det en god ide at servere orangevin let afkølet mellem 12° & 14°. Dette kan opnås ved at tage vinen ud af køleskabet en halv time inden servering. I samme forbindelse bør du åbne vinen, og lade den ilte mens vinen finder sin korrekte temperatur. Den præcise serveringstemperatur svinger fra vin til vin - derfor informerer vi altid om den enkelte vins specifikke serveringstemperatur.

 

TIP: Server orangevin i forbindelse med et måltid. Den brede vifte af orangevin sikrer, at der findes en vin til hver en anledning. Læs mere om særligt gode madsammensætninger under den enkelte vin.

 

Korrekt opbevaring er med til at sikre at din vin holder kvaliteten over tid. Reglerne er simple, men vigtige at følge:

  1. Orangevin opbevares ideelt set ved temperaturer mellem 12° og 17°. Har du ikke et vinkøleskab, kan du roligt opbevare vinen i et mørkt og køligt rum. Lad aldrig din vin nå temperaturer over 30° da den ellers begynder at ‘koge’.
  2. Minimer så vidt muligt udsving i temperaturen af din orangevin, da dette potentielt set kan skade vinen.
  3. Orangevin udvikler sig hurtigere i højere temperaturer, så opbevar hellere vinen for koldt end for varmt. Udviklingen fører til en vin med mindre friskhed, lavere tanninindhold, lavere syrenniveau som i sidste ende giver en flad vin.

God fornøjelse!

← Tidligere artikler