GRATIS LEVERING VED KØB AF 6 FLASKER | Gratis afhentning i kbh v

Bucatini all'Amatriciana

Med denne ret tager vi jer med til det traditionelle Italienske køkken og hvem kan ikke lide det? Bucatini all'Amatriciana er en af de helt klassiske Italienske pastaretter, som er i familie med Pasta Carbonara, Cacio e Pepe og Pasta alla Gricia. Opskriften er simpel, men resultatet er utroligt interessant og vil med sikkerhed imponere middagsgæsterne. Til denne ret anbefaler vi en af vores skønne biodynamiske rødvine, eller en orangevin med gode tanniner til det fedtrige Guanciale.

Prøv fx. en af følgende:

Kristinus Kékfrankos Clayver

Kristinus Liquid Sunshine

Cantina Giara Fatalitá

 

TIL 2 PERSONER

- DU SKAL BRUGE:

  • 4 hele tomater (eller 200g hakkede tomater på dåse)
  • Bucatini pasta (kan erstattes med almindelig spaghetti)
  • 1 helt løg
  • 1/2 chili med kerner.
  • Guanciale (Pancetta eller bacon kan også bruges)
  • En håndfuld Pecorino ost. (alternativt: brug parmesan ost)
  • Hvidvin
  • Basilikum

 

- SÅDAN GØR DU:

  1. Start med at koge din pasta. Kog pastaen 1 minut mindre end angivet på pakken. Her er det meget vigtigt ikke at hælde vandet fra pastaen, da pastavandet spiller en vigtig rolle i retten.
  2. Start med at stege dit Guanciale ved middel til høj varme. Så snart Guancialen får noget farve, tilføjes finthakkede løg og chili. Her kan du frasortere kernerne, hvis du ikke ønsker en alt for stærk pastaret. Du kan også hælde en smule af fedtet fra kødet, såfremt du ønsker en mindre fedtet ret.
  3. Når Guancialen, løgene og chilien har fået en flot farve, tilføjes en smule hvidvin, så det lige dækker indholdet i panden. Lad det simre i et par minutter og tilføj derefter tomaterne og lad det hele simre i yderligere 2 minutter.
  4. Tag pastaen direkte fra gryden over i panden sammen med 2-4 spiseskeer pastavand fra gryden og bland det godt sammen.
  5. Sluk herefter for varmen på panden og lad det evt. lige køle ned i et par minutter. Til sidst tilføjes en smule Pecorino ost til retten får en lækker og cremet konsistens.
  6. Retten toppes med Pecorino ost, frisk basilikum og friskkværnet peber.

 

← Tidligere artikler Nyere artikler →